Voedingstip van Gerard

Vanaf deze nieuwsbrief geeft onze voedingscoach en personal trainer Gerard Sombroek in elke nieuwsbrief een tip hoe je gezonder kan eten en drinken. Deze keer geeft hij je een lekker recept dat uit veel groenten bestaat en weinig koolhydraten.

Recept: Courgetti Bolognese

Courgetti is pasta gemaakt van courgette. Je kan dit zelf met behulp va een Spiraalsnijder, maar het is ook kant en kaar te koop bij bijvoorbeeld de Albert Heijn en de Deen Supermarkt. Het is ideaal om meer groentes binnen te krijgen, maar ook nog eens lager in koolhydraten.

Dit heb je nodig voor 2 personen courgetti bolognese
2 courgettes (of kant en klare courgetti. 200 gram per persoon)
1 grote ui, fijn gesneden
2 knoflook teentjes, geperst
50 gram wortel, gesneden
100 gram cherry tomaatjes, gesneden
1 rode paprika punt, gesneden
50 gram tomato puree
400 gram tomaten blokjes in blik
200-300 gram magere gehakt
Kruiden zoals peper, zout, rozemarijn, tijm en oregano
Rucola sla
Strooikaas*

Voedingswaarden per persoon
Energie: 323 kcal
Koolhydraten: 21 gram
Vetten: 19 gram
Eiwitten: 17 gram

*Het totaal aantal calorieën hangt af van wat voor kaas je gebruikt.
Kaas is koolhydraatarm, dus op dat gebied heb je geen limiet, maar de ene kaas is wel vetter dan de ander. Hoe vetter de kaas, hoe meer calorieën. Wil je nauwelijks vet, gebruik dan Zwitserse Alpen strooikaas. Ik persoonlijk gebruik graag zwitserse kaas of parmezaanse kaas.

Bereidingswijze:
1. Zet een pan op het vuur met bakboter of olie. Bak hierin de ui en de knoflook.
2. Voeg het magere gehakt toe en roer deze goed door tot het vlees niet meer rauw is.
3. Doe nu de wortel, paprika & tomaten erbij en bak deze kort mee. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de kaas, courgette en rucola). Laat het goed koken tot de saus dikker is geworden.
4. In de tussentijd maak je met een spirelli snijder de courgetti. Bak deze kort in wat olie en verdeel over twee borden.
5. Doe hier nu de zelfgemaakte saus overheen en maak af met rucola en kaas.

Bon appétit!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *