Voedingstip van Gerard – Gezonde kwarktaart

Ingrediënten (voor een hele taart)

  • 1 liter Optimel Griekse Stijl Kers
  • 200 gram light cream cheese (of volvet als je gains wilt maken)
  • 100 gram (Medjoul) dadels
  • 50 gram eiwitpoeder (naar keuze, maar kies vooral een smaak die past bij de kwarksmaak)
  • 250 gram bosbessen (die uit de vriezer van de Dirk hebben het meeste vezels) of ander fruit
  • PRECIES 32 gram roomboter
  • 12 plakjes gelatine
  • 200 gram vies (of Fries) Roggebrood

Benodigdheden

  • Een springvorm van 24 of 26 cm
  • Bakpapier
  • Een keukenmachine
  • Een staafmixer (of een blender)
  • Een koelkast

Bereiding

Meng het roggebrood en de dadels in een keukenmachine fijn;

Smelt de boter (in de magnetron ofzo, kijk maar even) en voeg het toe. Zorg ervoor dat het precies 32 gram is;

Bekleed een springvorm met bakpapier (waarom zeg je dat zo? ‘bekleden’);

Spreid het dadelroggebroodbotermengsel uit op de bodem, druk aan en zet de bodem in de koelkast;

Week intussen 12 gelatineblaadjes in koud water

Meng de kwark, creamcheese en eiwitpoeder met een staafmixer (of een blender);

Doe de bosbessen in een keukenmachine en maal ze fijn;

Verhit de bosbessen in een pannetje en neem het mengsel van het vuur zodra het kookt;

Knijp de gelatine uit en roer door de bosbessen;

Voeg het bosbessengelatinemengsel door het kwarkcreamcheeseeiwitpoedermengsel en roer goed door;

Giet het bosbessengelatinekwarkcreamcheeseeiwitpoedermengsel op de bodem en laat het ten minste 3 uur opstijven in de koelkast;

Voedingswaarde per stuk (1/8e taart)

235 kcal

5g vet

22gr koolhydraten

5g vezels

19g eiwit

 

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *