Sla wrap met Mexicaans gehakt

Wrappen hoeft niet altijd met een deegwrap. Wrappen kan ook prima op een hele gezonde manier zoals bijvoorbeeld in sla zoals deze Mexicaanse sla wrap.

Voor 4 personen:

  • 150 g zwarte bonen (andere kleur mag ook)
  • 400 g geraspte peen
  • (bos) uitjes 1 a 2 (naar smaak)
  • 80 ml olijfolie
  • 80 ml azijn
  • 30 gram honing (anderhalve eetlepel)
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 300 g rundergehakt
  • 40 gram sambal badjak
  • 2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree (50 gram)
  • 125 g mais
  • 1 krop ijsbergsla

Rasp de penen grof of wees lui zoals ik en koop het gesneden en al in de supermarkt. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en meng samen met 40 ml olijfolie, de azijn en 20 gram honing door de geraspte peen.

Maak de knoflook schoon en snijd fijn of pers deze met een knoflookpers. Schil en snijd de gember fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan of wok en roerbak de knoflook, gember en de rest van de honing 1 minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak in 4 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Meng ondertussen de sambal met de tomatenpuree. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de sambalpasta, de bonen en mais al omscheppend voor 3 minuten.

Haal de blaadjes los van de ijsbergsla. Gebruik vooral de grote bladen aangezien die het handigste zijn om de wraps mee te maken. Vul de wraps met de vers gemaakte baksels. Veel eetplezier!

Geschatte voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

energie 540 kcal

eiwit 20 g

koolhydraten 47 g

vet 29 g

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *