Het verschil tussen kwark en yoghurt

Het verschil tussen kwark en yoghurt.

Geregeld adviseren we klanten van Jeroen Maas Sports Company om meer eiwitten te eten. Als men dan vraagt naar de opties noemen we vaak (magere) kwark.

Kwark zit vol met eiwitten en de magere variant bevat weinig vetten. Kwark past perfect in een gezond voedingspatroon. Omdat kwark een zuivelproduct is, denken mensen vaak onterecht dat het 1 op 1 inwisselbaar is met een ander zuivelproduct: namelijk yoghurt.

Echter is yoghurt geen goede vervanger van kwark. Bekijk de verschillen maar:

Voedingswaarde magere kwark:
Calorieën: 52
Vet: 0 gram
Koolhydraten: 4 gram
Eiwitten: 9 gram

Voedingswaarde magere yoghurt:
Calorieën: 39
Vet: 0,1 gram
Koolhydraten: 5 gram
Eiwitten: 4,5 gram

Zoals je ziet bevat kwark 2x zoveel eiwitten als magere yoghurt en zou je dus 2x zoveel yoghurt moeten eten wil je dezelfde hoeveelheid binnenkrijgen als kwark.

Magere yoghurt is dus geen gelijkwaardige vervanger van kwark.

Uitzonderingen hierop zijn Griekse Yoghurt (0% vet) en Skyr (IJslandse yoghurt)

Tip:
Pas op met speciale kwark toetjes zoals die van Danio, Almhoff en Mona (smulkwark). Deze smaken vaak erg lekker, maar bevatten veel toegevoegde suikers en zijn vaak lager in hun eiwit gehalte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *