Gezonde voedingstip: zoete aardappelsoep

Gezonde voedingstip:

Zoete aardappelsoep

Ingrediënten:

  • 2 Zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel rode curry-kruiden of bijvoorbeeld kerrie massala
  • snuf gemberpoeder
  • snuf cayennepeper
  • 1 liter kippenbouillon
  • halve limoen
  • snuf zout
  • klontje boter of olie
  • eventueel verse kruiden
  • creme fraiche
  • en wat cayennepeper of paprikapoeder voor de garnering.

Bereiding:

Leg de paprika in de over op de grill-stand en laat hem helemaal zwart roosteren, draai hem wel af en toe om. Sluit de paprika af in een luchtdichte trommel en wacht 15 minuten. Verwijder nu het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Snipper de rode ui en fruit in de boter. Schil met een dunschiller de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Voeg de zoete aardappel en paprika toe aan de ui, samen met de kruiden. Fruit even aan en voeg 750 milliliter kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur, met het deksel op de pan, ongeveer 30 minuten koken. Pureer de soep fijn in een blender of staafmixer en voeg extra bouillon toe als er veel vocht is verdampt. Maak de soep eventueel verder op smaak met het sap van een halve limoen en een snufje zout. Serveer de soep met wat garnering.

Garnering (4 personen)                                            

  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes
  • Bosje koriander
  • Chili poeder

Garneer elk kommetje met ¼ rode paprika (gesneden in blokjes), wat fijngehakte bosui, een klein handje koriander en een snufje chilipoeder.

Wist je dat zoete aardappels hartstikke goed zijn voor je gezondheid? Ze barsten van de goede voedingsstoffen zoals vitamine B, vezels en mineralen. Daarnaast zijn zoete aardappels een bron van langzame koolhydraten, waardoor je voor een langere tijd verzadigd bent.

Deze soep kan je ook prima eten als maaltijdsoep. Door de soep te garneren de soep met paprika, bosui en koriander geef het nog net wat meer smaak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *