Maatregelen coronavirus 3 november

Het kabinet erkent dat sporten belangrijk is voor de gezondheid van de Nederlandse bevolking en bovendien een uitlaatklep is voor velen. De sportscholen sluiten gelukkig niet, maar er zijn wel maatregelen van kracht geworden die we bij dezen met jullie delen.

Voor Jeroen Maas Sports Company betekenen die concreet dat er van donderdag 5 november tot en met 19 november geen groepslessen worden gegeven. Ook de buitenlessen zijn tot nader order opgeschort.

De fitnessruimtes blijven echter open en individueel sporten blijft dan ook mogelijk.

Jullie zijn dus van harte welkom!

Ons uitgangspunt blijft het bieden van een veilige sportomgeving. Het is daarom noodzakelijk om jullie fitnessmoment te reserveren via de My Wellness-app. We hanteren ook nu een maximum van dertig deelnemers per tijdsblok van vijf kwartier.

Jullie kunnen sporten in de drie fitnessruimtes (boven, beneden en de oude spinningruimte). Daardoor is de onderlinge afstand van 1,5 meter prima te hanteren.

In plaats van de groepslessen bieden we de komende tijd aanvullende alternatieve mogelijkheden: 

  1. Er is een zaal met een speciale circuittraining bijgekomen, waar jullie je gehele lichaam in dertig minuten optimaal kunnen trainen door oefeningen te doen en te trainen op toestellen in een bepaalde volgorde;
  2. Ook lenen we op beperkte schaal materialen uit zoals XCO-buizen, steps en losse halterstangen. Heb je hier interesse in? Stuur dan een mail naar coen@sportscompany.nl 
  3. Ook is er een nieuwe ruimte met matten in de bovenfitness voor vrije oefeningen met losse gewichtjes, de fitbal, de slee en tubes;
  4. Je kunt 431 verschillende Fitsnack Home-programma’s volgen. Als clublid heb je een e-mail ontvangen met een speciale inlogcode. De instructies hiervoor kan je vinden door te klikken op de onderstaande link:>> Klik hier voor de Fitsnack Home instructies. <<

Als je gebruik wilt maken van de nummers een en drie hierboven, bel dan even met de receptie voor het maken van een korte individuele introductieafspraak, dan helpen we je op weg.

Het team van JMSC staat ook de komende periode namelijk altijd voor jullie klaar voor advies. Jullie kunnen dus ook een afspraak maken voor een persoonlijk programma in de fitness, want we gaan samen verder naar een gezonder leven.

Tot slot: we vinden het fijn dat velen van jullie gehoor hebben gegeven aan onze oproep mondkapjes te dragen bij binnenkomst en op de gang. Het dragen van een mondkapje tijdens het sporten wordt door de Rijksoverheid overigens afgeraden.

Alvast bedankt voor je begrip en tot snel.

Met sportieve groet,
team JMSC

Zelf het Coronavirus bestrijden: 5 tips van prof. dr. Erik Schrerder

Wist je dat er al lang voor corona een ander virus rondwaarde? Het virus van lichamelijke inactiviteit. Dit kost wereldwijd jaarlijks aan 5,3 miljoen mensen het leven, zegt neurowetenschapper Erik Schrerder (kijk het filmpje). Denk aan diabetes type 2, obesitas en hart- en vaatziekten. Dat zijn ook de groepen die nu het meest kwetsbaar zijn voor de complicaties van covid-19. Wie te weinig beweegt, heeft een minder goed afweersysteem en is dus kwetsbaarder voor virussen.

Velen hebben in deze gedeeltelijke lockdown een nog inactievere levensstijl dan daarvoor. Hoe zit dat met jou? Houd je aan de 1,5 meter afstand én aan de beweegnorm.  Dat laatste zou toch een mooie aanvulling op de afstandsregel zijn? Het probleem is namelijk dat sport en beweging niet automatisch meer vaste onderdelen van de dag zijn.

Bewegen is een belangrijke tegenstander van corona. Kom naar JMSC, wij helpen je.

Uit internationale studies blijkt dat bewegen een belangrijk preventief middel is tegen het oplopen van het coronavirus en de complicaties ervan. Ook een gezonde leefstijl met voldoende slaap en gezonde voeding draagt daaraan bij. JMSC is een veilige plek waar je onder deskundige begeleiding aan je leefstijl en gezondheid kunt werken.

Reserveer je komst via de My Wellness-app. We staan op 1,5 meter voor je klaar!

Special Member: Annemiek Steendam

Ongeveer vier jaar geleden kwam Annemiek (61) bij ons sporten. Destijds leek fitness haar niet de leukste sport, maar ze wilde wel graag aan haar gezondheid werken. Onder onze begeleiding is ze aan de slag gegaan om haar algehele conditie te verbeteren, haar belastbaarheid te vergroten en om wat kilo’s kwijt te raken. ‘Ik hoor mensen regelmatig zeggen dat ze er coronakilo’s bij hebben, maar die ben ik juist kwijtgeraakt!’, lacht ze. Inmiddels zit het sporten helemaal in haar systeem en leefstijl en komt ze met plezier sporten.

Wij vroegen haar: ‘Waarom kies je voor JMSC?’ Annemiek: ‘Hier krijg ik een optimale begeleiding en sturing door kundige en vriendelijke trainers. Ik word hier niet aan mijn lot overgelaten en ze zijn altijd bereid om me te helpen. Inderdaad, je betaalt iets meer, maar dat is het voor mij dubbel en dwars waard.’

Het is fantastisch om te zien dat Annemiek zo vooruit is gegaan met haar doel voor ogen, zowel in kracht, conditie als in belastbaarheid. Annemiek: complimenten voor jou, je hebt het helemaal zelf gedaan, je bent een echte doorzetter en met recht een special member!

Kom bij de receptie je cadeau maar ophalen. Geniet ervan!

Vacature

Vakantieschema

Persbericht

PERSBERICHT

[Hoofddorp], 29 juli 2020 

“Veiligheidsregio, volg het voorbeeld van Boris Johnson!”

“Aangenaam verrast en een enorme opsteker voor de fitnessbranche”, dat is de reactie van Jeroen Maas, directeur eigenaar van Jeroen Maas Sportscompany in Hoofddorp. Hij reageert hiermee op de oproep van de Britse Premier Boris Johnson aan Britse burgers om te investeren in een gezonde levensstijl door meer te bewegen en gezonder te eten. “Wat mij betreft, volgt de veiligheidsregio Haarlemmermeer de oproep van Johnson en nodig ik vertegenwoordigers van deze regio uit de positieve gevolgen van fitness te ervaren.”

“Het is goed te constateren dat een regeringsleider doordrongen is van de voordelen van fitness”, vervolgt Jeroen. Samen met 110 ondernemers van de overkoepelende organisatie VES (Vereniging Exclusieve Sportcentra) kent hij het nut en noodzaak van het onderhouden van een gezonde levensstijl. Ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken vanuit binnen- en buitenland maken de bij de VES aangesloten centra zich al jaren hard voor een gezonder Nederland. De sluiting van de fitnesscentra medio maart kwam dan ook dubbel hard aan; zakelijk, maar meer nog vanuit een gezondheidsperspectief. “We wisten wat niet bewegen voor schade zou gaan aanrichten en dat is gebleken uit de teruggang in fysieke en mentale gesteldheid van onze clubleden. Wij hebben onze leden online en buiten alternatieven geboden maar hiermee hebben we bij lange na niet alle leden kunnen bereiken”, aldus Jeroen.

Uit onderzoek blijkt dat de lockdown tot meer stress en een ongezondere leefstijl heeft geleid. Veel sporters zijn gestopt met bewegen met als gevolg een toename van het lichaamsgewicht en een achteruitgang van de conditie. Erg zorgelijk, temeer omdat wetenschappers aangeven dat juist mensen met overgewicht kwetsbaarder zijn voor de gevolgen van COVID-19. De impact op het individu, de maatschappij en op de kosten van de gezondheidszorg op langere termijn is dramatisch.

“Bij ons fitnesscentrum is gemiddeld 25% van de clubleden gestopt met hun lidmaatschap. Clubleden die terugvallen in een ongezondere levensstijl met alle gevolgen van dien. Door de aanwezigheid van goed opgeleide trainers, motiverende gesprekken en groepsactiviteiten worden onze leden letterlijk in beweging gehouden. Thuis zijn de bank, de televisie en de koelkast de motivatoren. Resultaat in conditievermindering is hiermee gegarandeerd. Nu de fitnessclubs vanaf 1 juli weer open zijn, komen clubleden maar mondjesmaat terug zo blijkt na rondvraag bij de VES clubs”, volgens Jeroen.

Ondanks het predicaat “Veilig Sporten” dat is uitgegeven door de branche organisatie NL Actief zijn veel consumenten nog terughoudend en onzeker, terwijl juist sporten hen kan helpen de weerstand op te bouwen. Fitnessclubs die dit predicaat voeren, werken volgens een RIVM goedgekeurd protocol om zo maximale veiligheid en hygiëne te waarborgen.

Jeroen bevestigt dat beeld: ”Ons sportcentrum is zoveel meer dan het door Mark Rutte geschetste “zweethok”. Dat was de ultieme diskwalificatie. Wij zijn een beweegcentrum, dat zich bezighoudt met preventie en leefstijl. Wij zorgen – met de andere erkende beweegcentra in Nederland –  voor een sterkere en vitalere samenleving en voor meer weerstand tegen o.a. COVID-19. Ik daag het hoofd van onze veiligheidsregio – in navolging van Boris Johnson in Engeland – uit de inwoners van onze stad op te roepen om meer te gaan bewegen om zo dit lelijke virus beter het hoofd te kunnen bieden”.

 

Voor meer informatie:

Naam  Jeroen Maas                                                  Telefoonnummer

Functie Directeur                                                       06-25025758

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5173719/afvallen-om-corona-te-voorkomen-gezond-leven-een-must

https://www.ad.nl/binnenland/wetenschappers-drukken-ons-op-het-hart-nederlanders-blijf-in-beweging~a657189d/

https://huisarts.bsl.nl/bewegen-een-medicijn-voor-veel-aandoeningen/

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/overgewicht/preventie-zorg/preventie#!node-aanbod-preventie-van-overgewicht

https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/bewegen/preventie-zorg/preventie#definities

Inhalen trainingen

4 Technogym toestellen te koop

Hoe geef je je weerstand een boost tegen corona?

Ineens duiken er overal voedings- en suppletie adviezen op in de media, die je vertellen over hoe je je immuunsysteem een boost kan geven. De ene smoothie geeft nóg meer een boost dan het andere pilletje. Megadoseringen vitamine C? Doen! Dat commerciële partijen levensmiddelen, smoothie pakketten of voedingssupplementen durven aan te bieden onder het mom van een COVID-19 besmetting te voorkomen, maakt dat het nóg moeilijker wordt om de zin van de onzin te kunnen onderscheiden. Ik zou jullie daarom dan ook iets willen vertellen over de rol die voedingsstoffen in het immuunsysteem spelen.

Welke rol speelt voeding in het immuunsysteem?
Het immuunsysteem staat niet op zich en is complex. Er zijn verschillende voedingsstoffen, lees vitamines en mineralen, nodig om het immuunsysteem optimaal te laten functioneren. Eigenlijk speelt elke essentiële voedingsstof ergens een rol in het functioneren van het immuunsysteem. Dat voedingsstof X, je immuunsysteem een boost zou geven is kant-en-klare onzin. Als je nu naar de lokale drogist rent voor een potje met megadoseringen vitamine C of D, ga je aan drie belangrijke dingen voorbij, namelijk:
• Het functioneren van het immuunsysteem niet afhangt van 1 of 2 voedingsstoffen;
• Een hoge(re) dosis niet per definitie betekent dat je immuunsysteem beter gaat functioneren.
• Het optimaliseren van de voedingsstoffen die nodig zijn om je immuunsysteem te laten functioneren niet leidt tot immuniteit. Immuniteit bouw je op door blootstelling aan de ziekteverwekker en niet door het slikken van vitamine C of vitamine D of iets anders.

Kan ik dan helemaal niets doen qua voeding om niet ziek te worden?
Tot op zekere hoogte. Je kunt minimaal 250g groente per dag eten, 2 stuks fruit, volkorenproducten en zuivel met mate. Gewoon gezond en gevarieerd eten klinkt niet heel sexy misschien, maar eigenlijk weten we al heel lang dat een gezond eetpatroon zorgt voor de inname van voldoende voedingsstoffen, nodig om je immuunsysteem te laten functioneren. Wat overigens niet betekent dat je niet ziek kan worden maar dat je het risico op, dan wel het beloop, wellicht iets kan beïnvloeden.

Kan ik corona trouwens krijgen via voeding?
Het is onwaarschijnlijk dat het virus zich verspreidt via de voeding. De European Food and Safety Autority (EFSA) gaf recent aan dat er geen zaken bekent zijn waarin iemand via de voeding besmet is geraakt met het virus. Je kunt je wel voorstellen dat het mogelijk is het virus over te dragen van voedselbereider op voedselconsument. Na één nies is het virus natuurlijk niet direct dood. Via het voedsel kan het virus wel overgedragen worden, net zoals dat kan via ander objecten die je met je handen aanraakt. Maar dat is te voorkomen door de gangbare hygiëne maatregelen in acht te nemen: je handen wassen voordat je voedsel bereidt/eet en niet hoesten en proesten boven je bord (of dat van een ander). Beide maatregelen gelden trouwens voor elk virus, niet alleen in geval van COVID-19.

Samengevat:
• Eet gezond, beweeg waar mogelijk en neem voldoende rust. Deze drie-eenheid is goed voor je gezondheid en voor je weerstand;
• Negeer niet te achterhalen of wetenschappelijk onderbouwde (social) mediaberichten. Als het te simpel is om waar te zijn, is het dat ook.
• Je kunt niets eten om ‘immuun’ te worden. Als iets of iemand anders dat beweert of suggereert is dat een aantoonbare leugen.
• Voorkom dat je besmet wordt of andere (kwetsbare) mensen besmet.
• Door middel van voeding wordt de COVID-19 infectie niet verspreid. Het zou een overdraagbare bron kunnen zijn, maar die kans is vrij klein mits hygiëne regelgeving wordt gevolgd.