Afvallen en lekker eten? Sportvasten!

Sportvasten recepten opbouwdag 1;

Salade aux Noix

1. Salade ”aux Noix’

– Ingrediënten voor de dressing;

– Dijon Mosterd fijn

– halve theelepel tijmhoning

– Gemalen peper, zeezout

– Walnotenolie van goed merk (Guenard) 3 eetlepels

– frambozenvinaigrette (Selestane) 1 eetlepel

– Salade

– 20 gram Walnoten. (mag ipv pistache noten)

– 2 Tasty Tom tomaten

– 100 gram Botersla koel en vers van Albert Heijn

 

Bereiding;

Doe in een kom de azijn, peper, honing en mosterd. Meng door elkaar en druppel de walnotenolie er langzaam onder voortdurend kloppen door.

De binding gaat sneller als je de olie koelt. Knip er eventueel bieslook overheen.

Doe de gewassen en gedroogde sla! (let op sla dient droog te zijn, anders neemt het geen dressing op) in de kom en hussel met je handen.

Verwarm een theelepel walnootolie in anti aanbakpan, bak de walnoten ca 3 minuten en doe er een snufje zout over en laat afkoelen . (anders zijn ze taai!)

Verdeel de salade over het bord, snijd de tomaten in 8 stukjes en schik dit op het bord. Doe als laatste de afgekoelde walnoten er over.

Maiskip met Rode ui & tijm

2. Maiskipfilet met rode uit en tijm & Broccoli

Ingrediënten:

– dubbele Maiskipfilet van goede poelier

– Klontje roomboter (eetlepel)

– eetlepel olijfolie

– Kipkruiden om in te wrijven

– 2 rode uien

– 1 eetlepel tijmblaadjes (vers of vriesdroog)

– 1 teentje knoflook ( liefst rode van de turk)

– 200 gram Broccoli (doe eventueel 2 half doorgesneden tomaten mee in de over met de kip)

Bereiding:

Laat de maiskipfilets op kamertemperatuur komen en kruid de kip Laat de boter en olijfolie uitbruisen (licht bruin) en braad de kip goudbruin aan om en om (2 min per kant) . Kook water.

Doe de kipfilets in een ovenvaste schotel. Braad de gesneden uien en knoflook in het resterende braadvet (rustig aan, mag niet aanbranden) nadat ze enigszins geslonken zijn peper/zout en tijm toevoegen

Doe het uimengsel over de kip en zet ca 20 minuten in een hete over van 180 graden. Kook de Broccoli 5 minuten voor serveren, giet af en sprenkel er wat olijfolie en peter en zout over.

Snij de maiskip in mooie lange filets, verdeel de jus en uien over de filets en serveer er de broccoli bij

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *